Zeiltrim dag 23 september 2023 bij Zeilschool Witte Waaier

Op zaterdag 23 september 2023 gaan we in de praktijk in op zeiltrim en wedstrijdzeilen. Cursusdag door Bauke IJntema, wedstrijdzeiler en trainer bij Zeilschool Witte Waaier. In Wemeldinge, aan de Oosterschelde. Start 9.30 uur tot ca. 17 uur. (eerst stond dit ten onrechte op 16 sept, maar het is dus 23 sept.).

Het gaat in de basis over efficiënt zeilen en hoe je dat bereikt. We kijken naar profiel verschillen en de effecten daarvan, bij verschillende windkracht. Verder: voorstag spanning en voorlijk spanning. Verder: twist, lei oog standen, overloop, neerhaler, cunningham en de effecten die je hier mee kunt bereiken. Samen met de deelnemers gaan we hiermee experimenteren, en we proberen de theorie erachter te begrijpen.

We gebruiken het boekje van Geert Folkersma over zeiltrim als naslagwerk.

Doe je mee? Geef je op. Kosten: 170,- per dag.

Over Bert Oosterlaak

Trainer en eigenaar bij Zeilschool Witte Waaier
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Zeiltrim dag 23 september 2023 bij Zeilschool Witte Waaier

 1. Marc Cornelis schreef:

  Goedemorgen Bert,

  Graag had ik mij ingeschreven voor de zeiltrim op 16 september. Waar wordt de cursus gegeven? Met vriendelijke groeten Cornelis Marc

 2. Bert Oosterlaak schreef:

  Hallo Marc,
  Excuses, maar de zeiltrim dag is de week erna, op 23 sept. Kun je dan ook? Ik hoop het. Het is in Wemeldinge, vanaf 9.30 uur in de jachthaven.
  Op 16 sept. is de steigerborrel voor mensen van de zeilclub. Daar ben je zeker ook welkom.
  Groeten,
  Bert Oosterlaak

Geef een reactie