Kust Navigatie KN (voorheen TKN)

KN

Oefeningen uit de praktijk, b.v. over waterdieptes en getij, plaatsbepaling, kompaskoers en grondkoers, stroming berekenen, of opzoeken van haveninformatie.


Basis is de regelgeving van het SOLAS: het Internationaal Verdrag voor de veiligheid van mensenlevens op zee (International Convention for the Safety of Life at Sea, en de BVA (Bepalingen ter Voorkoming van Aanvaringen op zee). We werken met het boek Kustnavigatie, Handboek voor instructie en praktijk. Auteur: Toni Rietveld Adelbert van Groeningen, Co-auteur: J. Bos Jan Bos Janneke Bos.

  • 2 zaterdagen 
  • In Wemeldinge en/of Lelystad
  • Voor mensen die Klein Vaarbewijs 2 hebben, maar nog niet zo veel ervaring op getij en stromend water. Niveau: CWO 1 en 2. 
  • KN is vereist voor het CWO III tidal diploma. 
  • Afgesloten met certificaat van deelname.
  • € 150,- ,  zaal en lunch 38,50 per dag, boeken zelf aanschaffen.

Reisvoorbereiding, Routering en Planning (RRP): virtuele meerdaagse tocht

We bereiden een meerdaagse tocht voor, voeren deze virtueel uit en evalueren de tocht. Bijvoorbeeld een virtuele overtocht van  Wemeldinge naar Cowes met een vaarplan, aankomst en vertrek uit havens, weerberichten, verkeer, kaart, etc.

Ieder bereidt een gedeelte thuis voor, en we bespreken gezamenlijk aan de hand van voorbeelden.

Uniek in deze cursus is de combinatie van navigatietheorie, voorbereiding ende praktische uitvoering en de besluiten die je moet nemen; real life door het weer en de stroming. Tijdens de virtuele tocht kijk je regelmatig hoe het weer is, naar het verkeer volgens AIS, vul je het logboek in en bedenk je of jouw plan wel echt zou werken. In de week erna evalueren we de gemaakte plannen en gaan we na wat er waarschijnlijk aan aangepast zou moeten worden.

  • Voor wie? Voor mensen met ervaring in het maken van korte mijlentochten op zee, maar nog niet zo met oversteken en meerdaagse tochten. Niveau: CWO 2 en 3.
  • Kosten: 150,- per deelnemer voor 4 dagdelen of twee zaterdagen, excl. de kosten voor het zaaltje en de boeken.