Voor de eerste keer de zee op met zeezeilschool Witte Waaier

Voor veel mensen is het best een grote stap. Voor de eerste keer met de eigen boot op zee, de Westerschelde of de Waddenzee varen. Dus: de sluizen van Kornwederzand of Den Oever door, en dan door de geulen het wad op. Kijken naar de lucht, het getij, de zandbanken, de diepte, de golven en het zilte water.

Of voor de eerste keer het IJsselmeer op, of buitengaats bij Den Helder, IJmuiden, Stellendam of Roompot Sluis, of de Westerschelde op. De golven zijn anders, er is stroming, grote scheepvaart, en vaak begin je op de Nederlandse kust aan lagerwal, de navigatie is nu best belangrijk, evenals de voorbereiding. En waar moet je rekening mee houden? Specifiek op je eigen boot?

Wij van zeezeilschool Witte Waaier gaan met je mee, op jouw schip. We helpen je met de voorbereiding, bijvoorbeeld met de zeekaart, maar ook met de uitrusting, maar we laten je zelf de sluis doorgaan en zelf navigeren en zeilen. We geven je aanwijzingen en letten op de veiligheid, en bovenal: we dragen bij aan het vertrouwen in jezelf en je schip.

Zo hebben we vorig jaar begeleiding gedaan met een klein zeiljachtje voor de eerste keer op het IJsselmeer, met een groter zeiljacht voor de eerste keer op het wad naar Oudeschild op Texel, en een tocht buitengaats rondom de Banjaard vanuit Roompot Sluis.

Je kunt ons hierover mailen of bellen: info@wittewaaier.nl, of 0570-607300.

Over Bert Oosterlaak

Trainer en eigenaar bij Zeilschool Witte Waaier
Dit bericht is geplaatst in Actief zeilen, Zeilschool met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie