Nieuw schip bij zeilschool Witte Waaier: de Zilte Waaier

Een nieuw schip: de Zilte Waaier.

We zijn een prachtschip rijker: weer een schip van de Winnerwerf, nu een Winner 11.20. Zie de foto’s; we zijn er heel trots op.

De Winner 11.20, die we “Zilte Waaier” gaan noemen, lag al een tijdje te koop, en na een tijdje wikken en wegen ging de kogel door de kerk, we doen het !

 

Belangrijk was dat alle trainers erg enthousiast waren over het nieuwe schip.

De test van het blad Zeilen zei in het voorjaar van 2011 het volgende.

De Winner 11.20 is een stevig toerschip waarvan de details verraden dat de ontwerpers en bouwers over veel zeilervaring beschikken. Het is een solide gebouwde, snelle boot, die geschikt is voor lange reizen. De uitvoering en afwerking zijn van hoog niveau.

De boot, een Van de Stadt ontwerp gebouwd door Winner Yachts, is herkenbaar door haar elegante lijnen, hoge tuigage en grote koersstabiliteit die voor snel en gemakkelijk zeilen mogelijk maken. De brede gangboorden verhogen de veiligheid. De grote, gezellige salon met teakhouten betimmering heeft genoeg ruimte om comfortabel te zitten. De navigatiehoek met flinke kaartentafel en goede stoel heeft voldoende ruimte voor uitgebreide navigatieapparatuur. Verder wordt koken eenvoudig in de kombuis met zijn royale omvang, opslagruimte en goede stahoogte.

 

De Zilte Waaier is heel geschikt als lesboot, met ruimte aan zeker 4 mensen, en veel ruimte en privacy binnen. De boot is gekocht om er op termijn langere tochten mee te gaan varen, b.v. tochten naar Schotland of Denemarken, of naar het zuiden, naar Frankrijk.

Voor de koop is de boot uitgebreid gekeurd, van de kiel (die is eraf geweest, zie de foto, tot de motor en de mast en de tuigage. Met dank aan de werf, van de Rest Nautic, en dan vooral Rinus en Martin, en aan Albert de keurmeester. En het oordeel was: een mooi, en goed onderhouden schip !

De afgelopen weken hebben we de boot goed nagelopen, de zeilen bekeken en aangeslagen, en al flink geoefend met het schip, en nu gaan we er heerlijk mee lessen.

 

1 gedachte over “Nieuw schip bij zeilschool Witte Waaier: de Zilte Waaier”

  1. Bert van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst! Ziet er prachtig uit. Op een behouden vaart voor de Zilte Waaier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *