Voorbereiding vaarplan overtocht met Zeilschool Witte Waaier

KN en RRP cursussen, goede voorbereiding in vaarplan maken voor een overtocht.  

We kijken nu terug op geslaagde online cursussen deze winter. Met zeer tevreden klanten die in de voorbereiding op zeiltochten en de navigatie daarbij goed hebben geoefend.

RRP en overtochten.

We zijn er trots op dat opnieuw onze cursisten heel tevreden waren over onze online cursus RRP! Reisvoorbereiding, Routering en Planning. In 4 avonden hebben ze een goede voorbereiding gedaan, volgens alle regels der kunst, en vaarplannen en een logboek gemaakt van een virtuele tocht, dit weekend, naar het eiland Wight. We hadden een flinke NO wind mee, en kwamen zaterdagavond aan in Cowes! Het is een goede voorbereiding op een echte meerdaagse tocht op zee, volgens de eisen van het CWO op dit gebied.

Ze zeiden: “wat was goed? De ingebrachte realiteit, het bijhouden van de factoren zoals weer, stroming, golven en verkeer”. En: “alles was altijd goed voorbereid en duidelijk”.

Ook over de cursus KN (KustNavigatie) waren de cursisten heel tevreden. Deze cursus KN gaat meer over de techniek van kustnavigatie, het toepassen van de navigatie regels voor stroming, diepte, peilingen, koersen, werken met de kaart en lastige regelgeving.

Volgende winter gaan we dit weer opnieuw doen. Heb je belangstelling? Geef je dan alvast op.

Het is ook mogelijk om examen te doen in KN, schriftelijk examen, of in RRP (mondeling examen na een echte oversteek). Wil je dat? Neem dan contact op.

En daarnaast: mocht je toch meer belangstelling hebben om de theorie trainingen in het echt te doen, ergens op locatie, b.v. in Lelystad of Wemeldinge, stuur dan een mailtje. We zijn wel benieuwd of daar, naast de onlinecursussen, ook belangstelling voor is. Zelf geven we de cursus ook liever op een locatie, maar dan moet de reistijd wel te doen zijn en de belangstelling groot genoeg.