Douane procedure Engeland post Brexit

Engeland post Brexit Douane procedure.

De 17e mei 2022 zijn we vertrokken naar Engeland; Ramsgate om precies te zijn. Een heerlijke haven om te liggen en te passagieren. Ook nu na de Brexit. Ramsgate is er niet door veranderd en de mensen ook niet. Wel vraagt het nu wat extra administratie en een telefoontje.

Dat gaat als volgt:

  • Vanaf dat je de 12M-zone binnen bent gevaren hijs je de Q vlag en bel je de ‘National Yachtline’ om je in te melden: (Tel 00 44 300 123 2012).
  • Deze nemen dan je gegevens op (Boot naam, gegevens bemanning, naar welke haven etc). Wel handig als die in het NAVO alfabet kunt spellen!
  • Ze belden mij even later terug om te melden dat ik ‘clearance’ had om naar de genoemde haven te varen en van boord te gaan. (Het kan natuurlijk ook zijn dat ze zeggen dat je daar op je boot moet wachten op de douane om ‘clearance te krijgen’).
  • In de haven vul je dan het 1331 formulier in (tijd van aankomst en op welke plaats kan pas daar. Al het overige kun je thuis al invullen) en dit stuur je naar het in het formulier duidelijk aangegeven E-mailadres. Kijk op
  • Bij vertrek niet vergeten het formulier nogmaals te mailen en nu met de vertrekdatum en tijd en haven.

Piece of Cake toch?

Ricks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *