De kunst van het genieten met Zeilschool Witte Waaier

De kunst van het genieten.

Door Edwin Kolkman, levensgenieter.

Wat is het toch heerlijk om lekker buiten te zijn, dat ervaar ik elke dag weer. Deze zomer is natuurlijk wel een heel bijzondere omdat we eigenlijk al wel drie maanden onafgebroken een Frans vakantieweer hebben. Het is bij tijd en wijle wel erg warm, maar gelukkig zakt de temperatuur snel tot een niveau van een ongelooflijk comfort.  Wat je ook onderneemt, je hebt er weinig kleren voor nodig. En je weet dat je vrienden met wie je wat onderneemt van datzelfde gevoel genieten.

Zo midden in de zomer kan ik nu al stellen dat het een lekker zeilweertje was. Lekker easy aan de helmstok over het dek van zeilboot Witte Waaier heen kijken. Soms met z’n tweeën, soms met meer… Maar altijd zelf kijken naar die zeehonden, vogeltjes, luchten, kleuren van het water en soms ook nog een bruinvis. Als je dan niet veel woorden nodig hebt om elkaar te verstaan als het om het varen gaat dan blijft er heel veel over voor andere zaken, bijvoorbeeld de wind door je haren voelen. Zonder onnodige stress een sluis passeren, heerlijk om dat gevoel van “easy” vast te houden.

En als je dan een gebied begint te leren kennen zoals hier om Wemeldinge en de Oosterschelde dan komen geuren en kleuren in een soort actief geheugen te zitten. Een geheugen waar nog heel veel meer in  past. Daarom is het zeer de moeite waard om hier te blijven zeilen.

Zo zit deze zomer tjokvol indrukken die mijn actieve geheugen bijna doet exploderen. Het verslinden van deze schoonheden  is voor mij de kunst van het genieten. En dat de zomer voor mijn gevoel nog maar net is begonnen.

Over Bert Oosterlaak

Trainer en eigenaar bij Zeilschool Witte Waaier
Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Zeilschool met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie