Mijlentochten / zeiltochten op zee.

 

De vaargeur verkennen IMG_5027 IMG_5075 IMG_5153 IMG_5124 - kopie  IMG_1367

Mijlentochten.

Om lekker een lang eind te zeilen, andere kusten te zien, vreemde havens, en andere landen. Daarom organiseren we mijlentochten. De lange mijlentocht kan dan een oversteek zijn, b.v. naar de Engelse oostkust, naar Pin Mill en de Butt & Oyster, een tocht langs de Belgische kust naar Nieuwpoort, of een tocht langs de Hollandse kust naar Texel. Goed voor het maken van zeemijlen voor CWO 3 maar ook heerlijk om te varen. 

Daarnaast zijn er ook korte mijlentochten van 3 of 4 dagen, met een rondje Walcheren van Wemeldinge via Breskens en de Westerschelde, of een tocht naar Stellendam of Hellevoetsluis. Heerlijk eruit en vooral ook mijlen maken! Een redelijke zeilervaring is hierbij wel vereist. Minimaal CWO I niveau.

Voorbeeld van een mijlentocht: vertrek Wemeldinge, via de Roompot naar Blankenberge. Daarna een oversteek naar Ramsgate. Via Dover naar Eastbourne aan de Engelse zuidkust. Dan over naar Boulogne, croissantjes halen. En terug via Oostende en Breskens. Een mooie tocht!

Soms staat nachtzeilen apart genoemd. Niet voor niets, omdat een aparte belevenis is. Je beleeft het water en de horizon heel anders. En het is goed om te oefenen met de praktijk van de verschillende lichten.

Planning zeiltochten / mijlentochten 2022:

Zie ook het programma.

Mijlentocht

Mijlentocht, al of niet specifiek met nachtzeilen. Nachtzeilen is een aparte ervaring. U ziet veel, maar heel anders. De mijlentochten zijn bedoeld om ervaring op te doen, maar vooral om heerlijk afstanden te zeilen, mijlen te verzamelen, en vreemde kusten te zien.

.

 

——————–

 

Eén reactie op Mijlentochten / zeiltochten op zee.

  1. Bo schreef:

    Ah, Pin Mill… dat mooie café aan de Orwell. Wat een tocht was dat augustus 2015. Wemeldinge, Harwich, River Orwell, Ipswich en over en onstuimige zee weer terug naar Wemeldinge. Een bijzondere ervaring rijker!

Geef een reactie