Zeilles: bemanningslid, dagschipper, jachtschipper, CWO I, II en III

 

Witte Waaier zeezeilen biedt de volgende CWO cursussen (op stromend = “tidal” water): 

– Basiscursus CWO I: goed bemanningslid. 

– Gevorderdencursus CWO II: dagschipper/ wachtleider op zee. 

– Jachtschipper CWO III. Voor de nadere voorwaarden: zie zeilschool Witte Waaier Zeezeilen

Daarnaast worden korte en lange mijlentochten aangeboden, en theoretische cursussen (TKN en RRP). Hiermee kun je vanaf beginnend zeiler op zee het hele traject volgen tot jachtschipper op de Noordzee. De mijlentochten zijn bedoeld om ervaring op te doen met andere landen en havens, en de theorie dient als onderbouwing. Op deze manier wordt een volledige “customer journey” geboden. Tot een geoefend en ervaren zeezeiler 🙂

Nadere toelichting op aanvraag: bel 0570-607300, of mail info@wittewaaier.nl, of gebruik contact

Voor programma: zie pogramma

Zeilschool Witte Waaier zeezeilenCWO cursussen
Basiscursus jacht zeilen CWO IBasiscursus, leidt op tot CWO I diploma: bemanningslid jachtzeilen tidal (zie ook http://www.cwo.nl). Afhankelijk van het weer kan na 4 a 5 dg diploma verkregen worden. Beginniveau: enige zeilervaring, op ruim water of binnenwater. Nadruk op zeilmanoeuvres, veiligheid, stroming, navigatie, voorrangsregels en weer. Heel veel zelf doen, en zelf ontdekken wat het best is. Schipper ziet toe en zorgt voor veiligheid. Korte of volledige cursus met avondprogramma voor theorie. Tijd: 9.30 – 17 uur. Mogelijkheid tot overnachten aan boord, of in hotelaccommodatie (prijsopgave op aanvraag).
Gevorderden jacht zeilen CWO IIGevorderden cursus jachtzeilen tidal, leidt op tot CWO II diploma: dagschipper of wachtleider buitengaats (zie ook http://www.cwo.nl). Afhankelijk van het weer kan na 4 a 5 dg diploma verkregen worden. Beginniveau: CWO I. Nadruk op navigatie, leiding geven, samenwerken, aanlopen havens, weer. Korte of volledige cursus met avondprogramma voor theorie. Er wordt een tocht gevaren, en verschillende havens aangedaan. Bezetting op het schip: 2 – max. 4 personen.
Jachtschipper CWO IIIJachtschipper training. U werkt aan uw opleiding op CWO III niveau. Beginniveau: CWO II en kennis van kustnavigatie. Mijlen varen en navigatie, internationale havens, oversteek. Nadruk op kennis en ervaring opdoen, maar ook op leiding geven. Bezetting op het schip: 2 – max. 4 personen.

—————————————

Toelichting Basiscursus CWO I: Nadruk op zeilen en zeilmanoeuvres, navigatie op stomend water, voorrangsregels, weer, tochtplanning. 

Zeilmanoeuvres

 • Zeil hijsen en strijken (grootzeil en genua)
 • Zeilwissel voorzeil
 • Overstag gaan
 • Gijpen
 • Reven
 • Manoeuvres op zeil op stromend water (boei aanlopen)
 • Man (boei) over boord

Manoeuvres op de motor

 • Wegvaren box, hoge wal, langswal en lager wal
 • Aanleggen box, hoge wal, langswal en lager wal
 • Achteruit aankomen in de box en aan de hoge wal

Navigatie, voorrangsregels en weerberichten

 • Eenvoudige navigatie in de kaart, kompaskoers, grondkoers, grondsnelheid, afstand schatten, snelheid schatten, ETA.
 • Gebruik van de stroomatlas, internet, tijden van hoog- en laagwater, spring etc.
 • Inschatten van dieptes en stromingen
 • Inschatten van routes, routeplanning
 • Gebruik van weerberichten, kennis van symbolen, gebruik van internet. Inschatten van mogelijkheden.
 • Gebruik van marifoon.
 • Voorrangsregels op ruim water. Tekens en verlichting, regels zowel overdag als bij donker.

Neem contact op met Bert: via de contactpagina.

Ervaring van cursisten:

Vera en Cees Landkroon-Zandbergen. “Onze eerste zeilles kregen wij op de zeilboot de Witte Waaier in Wemeldinge , na 40 jaar niet meer gezeild te hebben.¬†En dan bedoel ik zeilen op een Beulakker Belterwiede of Tjeukemeer. Maar varen op de Oosterschelde met stroom mee of tegen en drukke beroepsvaart is wel heel iets anders. Wij hebben de eerste les mijn partner en ik heel plezierig en leerzaam ervaren gijpen, overstag gaan haven in en uit varen en persoonlijke begeleiding. Tweede dag 26-06-2013 was er weinig wind hebben wij de motor van de zeilboot uitgeprobeerd ook heel belangrijk, want in moeilijke situatie‚ met stroom mee of tegen moet je wel goed weten wat wel en niet kan. Wij gaan nog een paar dagen les nemen en zijn zeer onder de indruk van deze persoonlijke aanpak.”

 

 

Geef een reactie