Theorie zeilen en navigatie, apps

plaatje leidraad plaatje leidraad vaarbewijs plaatje kl vaarbewijs cursusboek plaatje marifonie plaatje TKNknipsel-boek-manoeuvren

De volgende boeken worden tijdens de zeillessen gebruikt: ze zijn onder meer verkrijgbaar bij:  ANWB, Watersportverbond, Hollandia, Vaarwinkel.nl, en diverse online watersportwinkels.

  • Leidraad voor Kajuitzeilers. Richard Vooren. ISBN 9789024006489. Dit boek behandelt daarmee tevens de stof voor het CWO-diploma (Commissie Watersport Opleidingen) ‘Kajuitzeiljachten binnenwateren’ en voor het examen ‘Theoretische kustnavigatie’. Het geheel is zeer compleet en de stof wordt goed gepresenteerd met duidelijke teksten en veel gekleurde en mooie tekeningen. Het boek is verplichte kost voor de beginnende jachtzeiler en een goed naslagwerkerk voor de al ervaren schipper. Bevat exameneisen, inventarislijst, en een index.
  • Klein Vaarbewijs. ISBN  9789018039950. Dit cursusboek Klein Vaarbewijs I en II bevat een code die toegang geeft tot de Online Examentraining, waarmee je zes maanden lang onbeperkt kan oefenen voor het examen.
  • Leidraad voor het Vaarbewijs. Richard Vooren. ISBN 9789064106101. Dit cursusboek sluit aan op de nieuwste exameneisen zoals die door de Stichting Vaarbewijs- en Marifoonexamens (VAMEX) zijn vastgesteld.
  • Marifonie. ISBN 9789018038014. Dit Cursusboek Marifonie voor aan boord bevat zowel de examenstof voor het basiscertificaat én Marcom-B.
  • Leidraad voor Marifonie. Richard Vooren. ISBN 9789064106033. Dit boek geeft de complete stof voor Nederland en België voor het Basiscertificaat (VHF-certificaat) en de GMDSS Module B (Marcom-B).
  • TKN. Theoretische Kust Navigatie. Toni Rietveld en Adelbert van Groeningen. ISBN 9789064104527. Alles wat een zeiler of een motorbootvaarder moet weten over navigatie is te vinden in Kustnavigatie, een klassieker in de watersport, en bovendien hét leerboek voor het examen Theoretische Kustnavigatie.
  • ANWB Handboek Manoeuvreren motorboot & zeiljacht. ISBN 9789018037451.  Overzichtelijk handboek met alle bootmanoeuvres op de motor van de boot, inclusief bijzondere verrichtingen.
  • Handboek Jachtzeilen CWO uitgave. Verkrijgbaar bij CWO kantoor als pdf.

Internet cursus en app’s:

Een heel makkelijke cursus op internet over zeilen op “dummy” niveau vind je hier: http://zeilen.scoutingniftarlake.nl/cursus/

Een goede app op de smartphone / Ipad over knopen is de volgende: Grog Knots of artikel op Internet: http://www.prosailing.nl/downloads/schiemannen.pdf of filmpjes: http://www.allesovervaren.nl/zeemanschap-hier-vindt-u-alles/knopen-maken/

Een  interessante app met de voorrangregels is: Rules of Sailing

Geef een reactie