Rob Sijbers over de virtuele overtocht naar Harwich

Rob schrijft: het was een leuke interactieve leerzame cursus. Waar ik veel van heb opgestoken is de inbreng van de experts, jullie drie dus, en m.n. ook de voorbereiding door Ludo.

Door Witte Waaier is de cursus Virtuele overtocht naar Harwich gehouden. Vanuit Roompot Sluis virtueel naar Engeland, voor mensen met TKN of Vaarbewijs 2. Eerst wordt de tocht op verschillende avonden via beeldbellen helemaal voorbereid voor een bepaald weekend, dat van 23 mei 2020, dan wordt op dat weekend de tocht virtueel gevaren en het logboek ingevuld, en daarna wordt de tocht nabesproken, waarbij de verschillende scenario’s en alternatieven besproken worden.

Rob schrijft: het was inderdaad een leuke interactieve leerzame cursus.

Ik denk, mede door de 1,5 mtr. samenleving welke mogelijk wel zal blijven, dat dit een heel aardig concept is. Enerzijds als voorbereiding voor de gevorderde zeezeiler welke dit als voorbereiding voor een oversteek kan gebruiken, maar ook als een mini cursus voor de wat minder ervaren zeezeiler, mits uiteraard wel bekend met de begrippen.

Minimaal ingangsniveau VB2 of kennis van TKN of vergelijkbaar.

De verdeling over 3 avonden is m.i. prima; niet te lang en niet te kort, avond 2 en 3 combineren is weer te veel.

Waar ik veel van heb opgestoken is de inbreng van de experts, jullie drie dus, en m.n. ook de voorbereiding door Ludo. Hij heeft er veel tijd ingestoken, maar wanneer je deze oversteek vaker gaat doen is er al veel voorbereidingswerk gedaan.

De prijs mag m.i. best 90,- zijn, aangezien jullie er veel voorbereidingstijd insteken en bijna 5 uur aan de webcam gekluisterd zit. Uiteraard moet je dan wel meer deelnemers hebben om voldoende inkomsten te genereren, b.v. 5 deelnemers?

Rob Sijbers, RSMedicalSailing.nl

Over Bert Oosterlaak

Trainer en eigenaar bij Zeilschool Witte Waaier
Bookmark de permalink.