Gijs Janssens over de training virtuele overtocht naar Harwich

Gijs zegt: “Fijne en onderhoudende sessies waarin het daadwerkelijke plannen van een (over)tocht eens goed wordt uitgelicht. Dat heb ik tijdens mijn TKN cursus en examen toch wel gemist”.

Door Witte Waaier is de cursus Virtuele overtocht naar Harwich gehouden. Vanuit Roompot Sluis virtueel naar Engeland, voor mensen met TKN of Vaarbewijs 2. Eerst wordt de tocht op verschillende avonden via beeldbellen helemaal voorbereid voor een bepaald weekend, dat van 23 mei 2020, dan wordt op dat weekend de tocht virtueel gevaren en het logboek ingevuld, en daarna wordt de tocht nabesproken, waarbij de verschillende scenario’s en alternatieven besproken worden.

Gijs zegt:

“Fijne en onderhoudende sessies waarin het daadwerkelijke plannen van een (over)tocht eens goed wordt uitgelicht. Dat heb ik tijdens mijn TKN cursus en examen toch wel gemist. De kleine groep heeft als voordeel dat iedereen zijn zegje kan doen, de instructeurs doen actief mee en geven hun visie en leggen op een duidelijke manier uit wat belangrijk is. Zeker een waardevol extra stuk bagage, waarvan ik me stukken beter op mijn eerste oversteek voorbereid voel!”

Over Bert Oosterlaak

Trainer en eigenaar bij Zeilschool Witte Waaier
Bookmark de permalink.