Visie

IMG_5140

Witte Waaier is voor ons een manier van leven. We willen met de boot eigenlijk meer dingen aanbieden: zowel lekker zeilen, veilig en vertrouwd zeilen, en uitwaaien. Maar het leukst vinden we het als iedereen lekker actief is, en mee kan doen. Daarom ook voor zeezeilen geen grote boot, omdat je op een kleiner zeiljacht zelf van alles doet. Op een kajuitzeiljacht ben je toch altijd wel in de weer, zowel binnen als buiten. We laten je zelf ervaring opdoen, het gewoon zelf proberen. Zodoende wordt de ervaring opgebouwd en dat is een manier om je eigen vertrouwen te vergroten. 

———————–

Naam Witte Waaier.

Waarom de naam “Witte Waaier”? Het is voor ons vrijheid, van uitwaaien, of “laat maar waaien”. Die vrijheid is basis voor het gevoel van plezier en passie. De Winner 9.50 heet daarom ook Witte Waaier, en de Winner 11.20 een naam die daar bij past, Zilte Waaier. 

———————–

We geven training met de structuur op basis van het CWO jachtzeilen, maar met onze eigen saus eroverheen. We geven les volgens het motto: happy en safe, waarbij dus de veiligheid voorop staat, maar waarbij we ook vertrouwen willen geven, en plezier in het varen. Onze methode is vooral om mensen zelf het te laten doen, het active learning principe, dat is leren vanuit de eigen ervaring. Daar past de structuur van CWO (www.cwo.nl) bij. De CWO certificatie zorgt er voor dat de zeilschool een professionele basis heeft voor het curriculum en het programma van de zeilschool. Het legt de lesdoelen en exameneisen van deelnemers en trainers vast en zorgt voor borging van de kwaliteit. En daarnaast bespreken we zelf continue hoe we dingen beter over kunnen brengen. Doel is om onze klanten een stap vooruit te brengen, liefst aantoonbaar middels concrete lesdoelen per CWO nivo. Namelijk bemanningslid (goed kunnen uitvoeren), dagschipper (kunnen overzien op korte termijn en uitvoerend leiding geven), en jachtschipper (kunnen plannen, inspelen op situaties, scenario’s bedenken en coachen).

Op dit moment hebben we een opleidingstraject als trainers onderling, waarbij ik, Bert Oosterlaak, de begeleiding doe, en de trainers elkaar onderling beter maken door daar waar het kan samen te zeilen, b.v. in een lang weekend in voor- en najaar, of op verschillende losse dagen waarbij de boot vrij is. Het gaat daarbij zowel om de eigen vaardigheden als zeiler, maar ook om de vraag hoe we het het best kunnen overbrengen. Daarnaast spreken we regelmatig, in eider geval voor- en na elk seizoen, en ook tussendoor, de structuur en de exameneisen van de CWO structuur door, om te kijken hoe we dat vertalen in onze trainingen.

————————

Voor vragen: neem contact met ons op:

e-mail: info@wittewaaier.nl
tel: 0570-607300

Geef een reactie