Visie

IMG_5140

Witte Waaier is voor ons een manier van leven. We willen met de boot eigenlijk meer dingen aanbieden: zowel lekker zeilen en uitwaaien. Maar het leukst vinden we het als iedereen lekker actief is, en mee kan doen. Daarom ook voor zeezeilen geen grote boot, omdat je op een kleiner zeiljacht zelf van alles doet. Op een kajuitzeiljacht ben je toch altijd wel in de weer, zowel binnen als buiten. We laten je zelf ervaring opdoen, het gewoon zelf proberen. Zodoende wordt de ervaring opgebouwd en dat is een manier om je eigen vertrouwen te vergroten. 

Daarnaast spreekt ons het thema samenwerken erg aan, naast het echte zeilen en zeezeil gedeelte, omdat het goed mogelijk is op een boot de verschillen tussen mensen goed zichtbaar te maken zijn. Om richting de klant zekerheid te bieden dat op een goede en veilige manier lesgegeven wordt, naar betrouwbare normen, is Witte Waaier aangesloten bij het CWO, en worden officiële CWO diploma’s uitgereikt.

———————–

Naam Witte Waaier.

Waarom de naam “Witte Waaier”? Het is voor ons vrijheid, van uitwaaien, of “laat maar waaien”. Die vrijheid is basis voor het gevoel van plezier en passie.

———————–

Samenwerken en teams.

Er wordt volgens de theorie van Belbin, Orfman, Groepsdynamica, de Roos van Leary etc. gehandeld. Maar de theorie wordt direct toegepast in de manoeuvres. Aan de hand van de Roos van Leary kan bijvoorbeeld de houding van groepsleden besproken worden, of er kan gekeken worden hoe een projectteam zo goed mogelijk kan samenwerken. Daar wordt dan mee geoefend.

Op een boot is nodig om samen te werken en direct op elkaar te reageren. De trainer treedt op als coach, procesbegeleider en zorgt voor de veiligheid, zowel de veiligheid in het team als de veiligheid op het water.

———————–

————————

Voor vragen: neem contact met ons op:

e-mail: info@wittewaaier.nl
tel: 0570-607300

Geef een reactie