Over Witte Waaier

Logo Witte Waaier uitsnede 20150723_100523

Over Witte Waaier.

Witte Waaier is in 2010 begonnen met het organiseren van actief zeilen en teamtrainingen. Waarom? Gewoon omdat het zo leuk is om samen te zeilen, en te genieten van het water en de wind. Natuurlijk hebben we een eigen visie, en hebben we veel ervaring als zeilers, trainers en instructeurs. Maar het is vooral leuk.
De bedoeling van deze tochten is vooral lekker varen en genieten. Gewoon fijn vinden hoe het water beweegt, en hoe de boot door het water gaat. De wind in om je hoofd voelen, en na afloop je gezicht voelen gloeien. Eind 2013 is Witte Waaier als officiële zeezeilschool gecertificeerd door het CWO. Dat betekent dat nu ook de CWO I, II en III trainingen gegeven kunnen worden, met als resultaat het diploma bemanningslid, dagschipper, en jachtschipper.

——————

Filmpje: Witte Waaier op het IJsselmeer: www.youtube.com/watch?v=CQFjgPkIyHU

——————

Uitwaaien.

Het gaat om het Uitwaaien. En na afloop ga je Zeeland zien, mosselen eten, een belgisch biertje drinken, en lekker nagenieten. Zuid Beveland is leuk, je kunt heerlijk fietsen en wandelen. Of Goes bekijken, en daarna eens in Middelburg rondwandelen.

Actief zeilen is eigenlijk het leukst van een zeilboot. Dat je door handelingen te doen, aan touwen trekken, zeilen verstellen, van koers te veranderen, actief bent. En dan ook nog samen.

Een teamtraining werkt in feite nog het beste in een compacte ruimte. En dan samen gericht iets oefenen. Met directe terugkoppeling. Zo een training werkt beter en is leuker op een boot dan in een zaaltje.

———————–

Waar?

De boot ligt in de binnenhaven van Wemeldinge, in Zeeland, op Zuid Beveland. Net voor Goes, aan de Oosterschelde. Op ruim een uur rijden van Utrecht.

———————-

 

 

 

 

Geef een reactie