Dag voor groepen

———————–

Trainingen voor groepen: 1 dag:

 • Training samenwerken

 • Training communiceren op de werkvloer

 • Training advies vaardigheden.

——————-

 • Toelichting Samenwerken.

  • Hoe zorgt u ervoor dat in uw groep de samenwerking zo goed mogelijk is? U wilt graag goed samenwerken, maar hoe gaat dat precies? Iedere persoon moet zijn inbreng kunnen geven, en het is belangrijk om elkaar goed te begrijpen en aan te voelen, met niet te veel, maar ook niet met te weinig woorden. En mensen zijn verschillend. Het omgaan met verschillen is misschien nog wel het belangrijkst. Hoe kennen we onze rollen en gaan daar zo goed mogelijk mee om?

 • Toelichting Training Communiceren.¬†

  • In uw werk moet u assertief zijn zonder dat uw relatie met anderen onder druk komt te staan. In deze communicatietraining leert u de juiste balans te vinden. U leert feedback geven en ontvangen, beter be√Ønvloeden, effectiever onderhandelen en beter omgaan met (dreigende) conflicten. Dat kan aan boord juist erg goed, vanwege de snelle interacties in het teamwork.¬†

 • Toelichting Training Advies vaardigheden.

  • ¬†U wilt graag dat er iets met uw adviezen gebeurt. Als adviseur dient u over een groot aantal vaardigheden te beschikken. In deze training wordt ruimschoots aandacht besteed aan de belangrijkste vaardigheden die u nodig heeft om succesvol te adviseren. Daarnaast leert u hoe u de effectiviteit van uw adviezen vergroot.¬†U heeft inzicht in uw verschillende mogelijkheden en u kunt deze ook daadwerkelijk toepassen.

——————-

Voorbeeld van een dag: training samenwerken.

We gaan om 9:30 uur van start met een korte kennismaking, maar dan gaan we al snel beginnen. Dat betekent: eerst een korte, gerichte test doen op het gebied van samenwerken. Dat wordt later toegepast. Daarna: aan de slag: uitzoeken waar we kunnen heengaan, weerbericht bekijken, boot en onszelf gereed maken en optuigen, en dan ook wegvaren. We doen manoeuvres, maar we gaan ook lekker zeilen. Het leukst is het om een doel te bepalen en dat ook samen te bereiken. Tussendoor wordt teruggekomen op de resultaten van de test.

Er wordt theorie behandeld van Belbin, Orfman, Groepsdynamica, de Roos van Leary etc. Maar de theorie wordt direct toegepast in de manoevres. Aan de hand van de Roos van Leary kan bijvoorbeeld de houding van groepsleden besproken worden, of er kan gekeken worden hoe een projectteam zo goed mogelijk kan samenwerken. Speciaal voor projectteams wordt verder ingegaan op projectmatig werken. Uitgaande van een basis van PRINCE2 wordt gekeken hoe bijvoorbeeld verantwoordelijkheden belegd kunnen worden. Daar wordt dan mee geoefend. Aan het eind van de dag zijn we in een andere haven geweest, hebben lekker geluncht, felle acties gedaan maar ook heerlijk gezeild, en de boot weer teruggelegd in de haven. We sluiten om 18 uur af met een korte nabespreking.

Op een boot is nodig om samen te werken en direct op elkaar te reageren. De trainer treedt op als coach, procesbegeleider en zorgt voor de veiligheid, zowel de veiligheid in het team als de veiligheid op het water.

Natuurlijk is een teamtraining maatwerk. In overleg wordt het programma vastgesteld en kunnen accenten gelegd worden, bijvoorbeeld op samenwerken, resultaatgerichtheid, feedback, etc.

——————————

Foto’s van een dag. ¬†¬†Dag met EOM Data Solutions

Geef een reactie